Speed '74

Classic Enduro 27 november uitgesteld

De classic enduro met sportwagens uit de jaren vijftig die komende zaterdag 27 november verreden zou worden kan helaas niet doorgaan. Vanwege de oplopende aantallen Covid besmettingen zullen de komende weken (hopelijk blijft het daarbij) geen open wedstrijden georganiseerd worden bij Speed’74. Om deze reden wordt de classic enduro voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Hopelijk kunnen we snel een nieuwe datum noemen waarop we alsnog die enduro kunnen rijden. Om jullie nog even warm te houden stellen we alvast wel de ingeschreven teams voor. Samen met de gebouwde auto en een foto van het origineel waar deze (losjes) op gebaseerd is.

Team Desmo Mercedes

1. Team Desmo – Mercedes 300 SL – startnummer 7 – Zwart met striping – Hugo Dekker & Henning van Dam
De auto is losjes gebaseerd op de 300 SL die in 1955 mee deed aan de Mille Miglia onder startnummer 417.

Team de Hek

2. Team de Hek – Mercedes 300 SL – Startnummer 16 – donkergrijs – Rob de Hek & Luke de Hek

Geen specifieke deelnemer nagebouwd, gewoon een chique kleur gekozen. Startnummer 16 werd overigens wel door een 300 SL gebruikt bij de grote prijs van Bern in 1952 (maar dat was het oude model, en de kleur was donkerrood)

KAF Racing

3. KAF Racing – Mercedes 300 SL – Startnummer 4 – middelgrijs – Ron Prins, Andre Zandbergen & Joop Brand

De uitvoering is losjes gebaseerd op het oude model 300 SL die in 1952 deel nam aan de Carrera Panamericana

Mercedes Rennsport

4. Mercedes Rennsport – Mercedes 300 SLR – startnummer 14 – zilvergrijs – Gerrit Leemburg & Ronald Schouten
Hoewel het startnummer niet overeenkomt is de auto gebaseerd op de 1955 uitvoering op Le Mans (met luchtrem!)

Team SRTO

5. Team SRTO – Mercedes 300 SL – startnummer 7 – zilvergrijs – Ron van Os, Piet van Drunen & Sander Coolen
De auto is een exacte kopie van de 300 SL die in 1956 deelnam aan Le Mans, met aan het stuur de heren Paul Metternich en Wittigo von Einsiedel. De equipe viel na 8 uur uit met motorpech.

Maserati Corse

6. Maserati Corse – Maserati 450S Spyder – startnummer 2 – rood – Arie van Wijngaarden jr & Huib de Jong
Dit model is gebaseerd op de fabrieksinschrijving voor de 24 uur van Le Mans 1957 met de coureurs Jean Behra & André Simon. De equipe viel helaas al 3 uur uit met een gebroken as.

Team Austin Healey

7. Team Austin Healey – Austin Healey 100 – startnummer 33 – groen – Bart Sluimer & Arie van Wijngaarden Sr
De auto is een replica van de Austin Healey 100 die in 1953 deelnam aan de 24 uur van Le Mans met de coureurs Marcel Becquart & Gordon Wilkins. De equipe haalde de finisch, reed 3381,65 km en werd derde in de klasse 2 tot 3 ltr.

Nu de classic enduro voor onbepaalde tijd is uitgesteld, zijn er wellicht nog meer teams die een auto klaar kunnen maken. Zie deze link voor de regelementen (hier klikken) en een PDF met alle mogelijke bolides (klik hier).

We missen natuurlijk nog de Jaguar C- en D-types die zo kenmerkend waren voor de successen van dit merk in de jaren vijftig. Ook een wonderschone Aston Martin DB2 of DB3 zou de boel mooi opfleuren. En wat te denken van een Ferrari Testa Rossa waar Hasegawa een toffe bouwdoos van heeft uitgegeven. Nieuwe deelnemers zijn in ieder geval nog van harte welkom!

Voor nu houdt Speed’74 zich netjes aan de RIVM richtlijnen en is de club alleen voor leden geopend. Voordat u een bezoek brengt aan de club graag een afspraak maken per mail (info@speed74.nl) of telefoon 0651268170