Speed '74

Classic Enduro 27 november uitgesteld

De classic enduro met sportwagens uit de jaren vijftig die komende zaterdag 27 november verreden zou worden kan helaas niet doorgaan. Vanwege de oplopende aantallen Covid besmettingen zullen de komende weken (hopelijk blijft het daarbij) geen open wedstrijden georganiseerd worden bij Speed’74. Om deze reden wordt de classic enduro voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Hopelijk kunnen we snel een nieuwe datum noemen waarop we alsnog die enduro kunnen rijden. Om jullie nog even warm te houden stellen we alvast wel de ingeschreven teams voor. Samen met de gebouwde auto en een foto van het origineel waar deze (losjes) op gebaseerd is.

Team Desmo Mercedes

1. Team Desmo – Mercedes 300 SL – startnummer 7 – Zwart met striping – Hugo Dekker & Henning van Dam

Team de Hek

2. Team de Hek – Mercedes 300 SL – Startnummer 16 – donkergrijs – Rob de Hek & Luke de Hek

Geen specifieke deelnemer nagebouwd, gewoon een chique kleur gekozen. Startnummer 16 werd overigens wel door een 300 SL gebruikt bij de grote prijs van Bern in 1952 (maar dat was het oude model, en de kleur was donkerrood)

KAF Racing

3. KAF Racing – Mercedes 300 SL – Startnummer 4 – middelgrijs – Ron Prins, Andre Zandbergen & Joop Brand

Mercedes Rennsport

4. Mercedes Rennsport – Mercedes 300 SLR – startnummer 14 – zilvergrijs – Gerrit Leemburg & Ronald Schouten

Team SRTO

5. Team SRTO – Mercedes 300 SL – startnummer 7 – zilvergrijs – Ron van Os, Piet van Drunen & Sander Coolen

Maserati Corse

6. Maserati Corse – Maserati 450S Spyder – startnummer 2 – rood – Arie van Wijngaarden jr & Huib de Jong

Team Austin Healey

7. Team Austin Healey – Austin Healey 100 – startnummer 33 – groen – Bart Sluimer & Arie van Wijngaarden Sr

Nu de classic enduro voor onbepaalde tijd is uitgesteld, zijn er wellicht nog meer teams die een auto klaar kunnen maken. Zie deze link voor de regelementen (hier klikken) en een PDF met alle mogelijke bolides (klik hier).

We missen natuurlijk nog de Jaguar C- en D-types die zo kenmerkend waren voor de successen van dit merk in de jaren vijftig. Ook een wonderschone Aston Martin DB2 of DB3 zou de boel mooi opfleuren. En wat te denken van een Ferrari Testa Rossa waar Hasegawa een toffe bouwdoos van heeft uitgegeven. Nieuwe deelnemers zijn in ieder geval nog van harte welkom!

Voor nu houdt Speed’74 zich netjes aan de RIVM richtlijnen en is de club alleen voor leden geopend. Voordat u een bezoek brengt aan de club graag een afspraak maken per mail (info@speed74.nl) of telefoon 0651268170