Group-C

ALGEMEEN:

In deze klasse wordt gereden met Group C wagens van 1982 t/m 1991. Ook zijn andere sportprototypes (bijvoorbeeld IMSA-GTP modellen) uit de periode 1979-1993 toegestaan.

De wagens waarmee gereden mag worden zijn schaal 1:24 of 1:25 en dienen te voldoen aan de gebruikelijke race-eisen. (voorzien van startnummers, interieur, etc).

Totaalgewicht min. 200 gram.

 

CHASSIS:

De racewagens moeten opgebouwd zijn op een schaal 1:24 fabrieks-chassis wat bestaat uit onderdelen welke met schroefjes, boutjes/moertjes gemonteerd is, Bij de Plafit Excel mag de voorzijde van het chassis bewegen tevens de H-plaat. Bij alle andere merken chassis mag alleen de H-plaat bewegen.

Bijvoorbeeld: Scaleauto, do slot, enz enz. Een verende of beweegbare achter kant/as is verboden. (bij twijfel vraag de TC)(verend type chassis stijf zetten is toegestaan)

 

MOTOR:

De motor is een Bison 2 of een Slotdevil 5062.
Er wordt gestreden met de baanspanning op 15 VOLT.

 

WIELEN en BANDEN:

De wagens mogen voorzien zijn van zgn. sponsbanden.

De banden dienen van het merk scaleauto, type procomp 3 te zijn met een velgdiameter van 20mm(achterwielen). Verder dienen de velgen/wielen voorzien te zijn van velginserts, kortom de wielen dienen er als echte wielen uit te zien. Wielvelgen welke niet voorzien zijn van inserts, maar welke sierlijk voorzien zijn van boorgaten, zullen niet afgekeurd worden. Echter dit soort wielen zal tijdens het Concours niet al te hoog scoren, dus let-op.

De wielen dienen tevens gecentreerd te zijn in de wielkassen, zodoende is tevens de diameter van de wielen gewaarborgd.

 

BODIE:

Plastic bouwdozen zijn toegestaan en modellen van BRM en Tamtech (Commercieel gemaakte plastic bouwdoos) Gelamineerde replica modellen zijn niet toegestaan. Het gebruik van lexan ruiten is niet toegestaan. Ook het uitslijpen/lichter maken van de body is niet toegestaan. De body voorzien van een carbon voorsplitter is wel toegestaan. Daarnaast is de achterspoiler verplicht.

 

MAATVOERING:

Wat de maatvoering betreft kunnen we stellen dat de wielbasis bepaald wordt door de bodie. Tevens wordt de breedte van de wielen en banden bepaald door het model (type auto).

Klasse N (Group C)           totaalbreedte max. 83 mm.( gemeten op de wielen)

 

De minimale grondspeling bedraagt onder de gehele wagen 1,2 mm

 

De breedte van de banden voor klasse N (Group C) zijn als volgt:

  • voorband   max. 16 mm & min 5 mm
  • Achterband max. 16 mm

787B