Group 5

ALGEMEEN:

In deze klasse wordt gereden met Group 5 wagens van 1976 t/m 1982. (In 1976 introduceerde de FIA de nieuwe Group 5 “Special Production Cars”). Ook zijn zogenaamde Group 4 modellen toegestaan (“Special Grand Touring Cars”)

De wagens waarmee gereden mag worden zijn schaal 1:24 of 1:25 en dienen te voldoen aan de gebruikelijke race-eisen. (voorzien van startnummers, interieur, etc).

Totaalgewicht min. 200 gram.

 

CHASSIS:

De racewagens moeten opgebouwd zijn op een schaal 1:24 fabrieks-chassis wat bestaat uit onderdelen welke met schroefjes, boutjes/moertjes gemonteerd is, Bij de Plafit Excel mag de voorzijde van het chassis bewegen tevens de H-plaat. Bij alle andere merken chassis mag alleen de H-plaat bewegen.

Bijvoorbeeld: Scaleauto, do slot, enz enz. Een verende of beweegbare achter kant/as is verboden. (bij twijfel vraag de TC)(verend type chassis stijf zetten is toegestaan)

MOTOR:

De motor is een Bison 2 of een Slotdevil 5062.
Er wordt gestreden met de baanspanning op 15 VOLT.

WIELEN en BANDEN:

De wagens mogen voorzien zijn van zgn. sponsbanden.

De banden dienen van het merk scaleauto, type procomp 3 te zijn met een velgdiameter van 20mm(achterwielen). Verder dienen de velgen/wielen voorzien te zijn van velginserts, kortom de wielen dienen er als echte wielen uit te zien. Wielvelgen welke niet voorzien zijn van inserts, maar welke sierlijk voorzien zijn van boorgaten, zullen niet afgekeurd worden. Echter dit soort wielen zal tijdens het Concours niet al te hoog scoren, dus let-op.

De wielen dienen tevens gecentreerd te zijn in de wielkassen, zodoende is tevens de diameter van de wielen gewaarborgd.

BODIE:

De bodie welke toegepast wordt moet uitgevoerd zijn in de schaal 1:24 of 1:25

De bodie dient van een zgn. hardplastic materiaal gemaakt te zijn. Dit houdt in dat er gebruik gemaakt mag worden van originele Slot-Race-Bodies maar ook bouwdoosbodies. Tevens zijn de zgn Resin en/of Polyester bodies toegestaan.

Achterin het modelracing handboek vind u de lijst met toegestane modellen.

MAATVOERING:

Wat de maatvoering betreft kunnen we stellen dat de wielbasis bepaald wordt door de bodie. Tevens wordt de breedte van de wielen en banden bepaald door het model (type auto).

Klasse O (Group 5)           totaalbreedte max. 83 mm.( gemeten op de wielen)

De minimale grondspeling bedraagt onder de gehele wagen 1,2 mm

De breedte van de banden voor klasse O (Group 5) zijn als volgt:

  • voorband   max. 16 mm & min 5 mm
  • Achterband max. 16 mm

Beta MonteCarlo