Over Speed ’74

Miniatuur auto club (M.A.C.) Speed ‘74 is, het jaartal doet het al vermoeden, opgericht in 1974. Het is één van de oudste verenigingen in Nederland waar met miniatuur race auto’s geracet wordt.

 De vereniging is eigenaar van een clubhuis met een houten 6 slot’s slot racebaan en organiseert elk jaar een clubcompetitie voor haar leden en daarnaast nog een aantal wedstrijden waarbij ook leden van andere clubs worden uitgenodigd.

 De slotrace auto’s waarmee wordt geracet zijn modelauto’s in de schaal 1:24 en de eisen waaraan de auto’s moeten voldoen staan omschreven in een handboek wat jaarlijks door M.A.C. Speed ‘74 wordt uitgegeven. Dit handboek omvat naast de technische eisen ook het huishoudelijk- en het wedstrijdreglement.

 Er worden jaarlijks ook een aantal wedstrijden classic-miniracing georganiseerd waarbij het uitgangspunt is om te racen met slotrace auto’s ouder dan 30 jaar. Hiervoor is een speciaal handboek uitgegeven.

 De club M.A.C. Speed ’74 heeft naast het organiseren van slotrace wedstrijden als doel het promoten van modelbouw van auto modellen en het rijden/racen met dergelijke miniatuur auto’s.

  Zoals elke vereniging of club is er ook een sociale functie die in het geval van M.A.C. Speed ‘74 niet ophoud bij de gemeentegrens van Hardinxveld-Giessendam, maar duidelijk meer regionaler gezien moet worden. Dit omdat haar leden ook van buiten de gemeente elke vrijdagavond bij M.A.C. Speed ’74 komen racen, bij een aantal wedstrijden zijn ook slotracers uit het buitenland aanwezig.

 Het bestuur van de vereniging, gekozen door de leden, zorgt samen met de leden voor het in stand houden van de club, de slotracebaan en het clubhuis. Dit geschied volgens het huishoudelijk reglement en de regels van goed fatsoen, waarbij het plezier in de hobby slotracen voorop staat.

 Mocht U geïnteresseerd zijn, kom eens langs op vrijdagavond, zie het wedstrijd schema, of mail naar info@speed74.nl