Speed '74

Uitslag Classic prototypes & GT 12/01/2024

Op 12 januari kwamen de model racers weer samen onder winterse omstandigheden. Buiten vroor het flink, en binnen had de CV het lastig. Aan het begin van de avond was het in de paddock slechts 4 graden boven nul. Dankzij ingrijpen van Arie Jr kwam de CV toch nog op gang en werd het langzaam maar zeker warmer langs de baan. Gelukkig konden de infrarood panelen voor enig comfort zorgen en konden we toch van start gaan.

De avond was ingedeeld in 2 races, die elk weer toegankelijk waren voor auto’s uit 2 verschillende klassen. Eerst de Sport Prototypes (klasse A + B) waarbij de meeste deelnemers kozen voor de brede, nieuwere, en sneller gemotoriseerde klasse B. Een klein aantal mannen koos tactisch voor de oudere en smallere wagens uit klasse A en waren zo verzekerd van een stevig aantal punten. Met name de derde plek van Rob Smaardijk in zijn klasse is een puik resultaat! Winnaar in klasse A werd Ron Prins met zijn Ferrari 250 LM, en in klasse B was het Ronald Schouten die met de Ford P68 volle bak scoorde.

De tweede race was voor de classic GT’s van de klassen D en E. Ook hier was weer een keuze te maken: Een smalle auto van uiterste bouwjaar1964, of een bredere versie uit de periode 1965-1969. Hierbij was de keuze half om half wat goed was voor 2 spannende heats met gelijkwaardige auto’s die tegen elkaar streden. Bijzondere deelnemers waren de dikke Chevrolet van Ron Prins en de glimmende 250 GTO van Arie Jr. Het was Ron van Os die de volle punten pakte in klasse D met zijn smalle Cobra. En in klasse E was het Rob de Hek die met de uiterst brede en lage Shelby Cobra Coupe de winst naar zich toe trok.

Ondanks de kou had iedereen het (ijs)beregoed naar zijn zin en was de sfeer top. Hierbij de resultaten van de 2 races. De tussenstand in de Model Race Series is hier te vinden.

De volgende race zal plaatsvinden op vrijdagavond 9 februari waar we weer zullen aantreden met de Group C en Group 5 wagens.

Verder zal er op zaterdag 2 maart de Classic Enduro plaatsvinden met auto’s van Le Mans 1970/1971. Heb je een team, geef je dan even via Arie Jr of Huib op.