Speed '74

Update Model Series + Nascar rules

Het laatst gepubliceerde bericht gaf aan dat de Classic Saturday op 21 oktober helaas niet kon doorgaan vanwege problemen met het tellersysteem.
Dit euvel is inmiddels als lang weer verholpen en er wordt weer volop geracet. Op vrijdagavond werd de Group C enduro verreden waarbij Arie Jr en Huib de Jong als winnaars uit de bus kwamen. De stand na 2 verreden events kan je hier vinden.

Omdat de 50’s enduro niet door kon gaan, lijkt het ons een goed idee om die op vrijdagavond 22 maart te rijden (in plaats van een Group C event). Dan kunnen de Mercedes SL’s en andere jaren vijftig oldtimers dit seizoen toch nog een keer ingezet worden. Hierbij een vernieuwd overzicht van de races dit seizoen:

De eerstvolgende race van de model series zal plaatsvinden op vrijdagavond 12 januari waarbij auto’s uit de klassen A & B (Sports-Cars/Can-Am t/m 1969) en de klassen D & E (GT’s t/m 1969) kunnen deelnemen. Vervolgens zien we nog een Group C en Group 5 evenement op vrijdagavond 9 februari.

Classic Enduro Le Mans 1970-1971

Op zaterdag 2 maart is het de beurt aan de Classic Enduro met auto’s van de Le Mans 24H uit 1970 of 1971. Deze wagens zijn gebouwd op een Plafit Excel chassis of soortgelijke constructie, met een Bison 18D motor en sponsrubber achterbanden van max. 13 mm breed. Gewicht is 200 gram.

Op vrijdagavond 22 maart willen we voorstellen om een kleinschalige enduro te rijden met de 50’s sportwagens zoals we vorig jaar de Classic Enduro hebben gereden. Gewoon voor de fun, met 13D 20.000 toeren blokjes en hardrubber banden een leuke race rijden.

NASCAR Revival

Nieuw dit seizoen is een NASCAR evenement. Alweer 30 jaar geleden werden bij Speed’74 de fameuze IMCA Nascar modelraces verreden, georganiseerd door JPvR. Kijk de oude beelden nog maar eens terug die beschikbaar zijn op Youtube. We willen die tijd nog een keer terug halen door op vrijdagavond 12 april een tweetal races te organiseren met NASCAR modelauto’s die niet jonger zijn dan het jaar 2000.

Omdat we al berichten hebben ontvangen van enthousiaste bouwers die al begonnen zijn met het klaarmaken van een NASCAR, hierbij even de volgende regels.
Er wordt gereden met een Plafit inline of sidewinder chassis of een vergelijkbaar chasis van Schöler. De motor is een 13D 20.000 toeren blokje, de achterbanden zijn van sponsrubber met een maximale breedte van 13mm en het minimumgewicht van de hele auto is 200 gram.
De body is een bouwdoos van een originele NASCAR wagen, die deelgenomen heeft aan de Winston Cup tussen 1970 en 2000. Het inbouwen van een rolkooi en volledige coureur (met benen) is verplicht. Om de echte modelbouwers helemaal los te laten gaan is er ook een concours bij deze race. Details zoals een ingebouwd V8 blok, brandblussers, etc. worden hierbij uiteraard extra gewaardeerd.
Iedereen veel succes met bouwen. Bij vragen kan je altijd terecht bij Arie Jr of Huib de Jong.