Speed '74

Eindstand model series 2021-2022

Het heeft even tijd gekost, maar de eindstand van de model series 2021-2022 is eindelijk bekend. Afgelopen seizoen werden we geplaagd door tegenslag. Allereerst kon op 27 november de classic enduro met Le Mans auto’s uit de fifties vanwege Covid restricties niet door gaan. Ook de geplande BRM race van 14 januari ging om dezelfde reden niet door.

Tot overmaat van ramp kregen we op het eerstvolgende event dat wel weer door kon gaan te maken met technische storingen. De tellers vielen uit en de baanaansluitingen verschoven zodat er niet meer normaal gereden kon worden.
Gelukkig werden deze technische mankementen vakkundig gerepareerd (hulde aan de vrijwilligers!) en konden de laatste 2 races van het seizoen zonder verdere problemen afgewerkt worden.

Hieronder een fotoverslag van afgelopen seizoen, met daaronder de eindstand.

Group-C/Group 5 – 15 oktober 2021

Concours keurmeester Gerrit aan het werk

Concours winnaar: de Zakspeed Capri van Ron van Os

Mooi veld met zeer mooi afgewerkte Group-C en Group 5 bolides

CanAm revival – 11 maart 2022

Concours winnaar: de Mclaren M8B van (ome) Arie van Wijngaarden met daarachter de bijzondere DeTomaso P70 / Sport 5000 van Andre Zandbergen
CanAm beauties
Lotus 30 CanAm
Cheetah en Elva Mclaren beide geflankeerd door een Chapparal 2C
Helaas lieten de teller en de baan ons tijdens dit event ons in de steek….
Ron en Ron denken er het hunne er van….

Classic GT + BRM klasse – 8 april 2022

Lamborghini Miura vs Austin Healey
De bijzondere Abarth van Piet van Drunen
Italiaanse volbloeds, Ferrari 250 GTO ’64 en Dino GT
Kijk hem genieten!

Eindstand

Na een door corona en pech getroffen seizoen de eindbalans opmaken is best lastig. Maar na enig rekenwerk is er dan toch een overzicht gekomen. En hebben we dus ook een winnaar: Rob de Hek

Van harte gefeliciteerd! Rob won ‘slechts’ 3 wedstrijden, maar sprokkelde door met alle klassen mee te doen wel bij elk event en in iedere race punten. Oftewel, hij was een enthousiast deelnemer die bovendien prachtige auto’s heeft gebouwd. Met name de Porsche 962C zat erg strak in de lak, en scoorde hoge punten tijdens het eerste concours.

Naast Rob is de tweede plaats van Hugo Dekker ook het vermelden waard. Net als de derde plaats van Ron van Os. Beide heren waren bij elk event aanwezig en scoorden heel constant, en dat zie je in de eindstand terug.

Seizoen 2022-2023

Nu het nieuwe seizoen van start gaat zullen binnenkort de events bekend gemaakt worden. Alle deelnemers is per app gevraagd om hun favoriete klasse aan te geven. Degenen die dat nog niet gedaan hebben, kunnen nog reageren t/m zaterdag 3 september. In een volgend bericht zal de indeling bekend gemaakt worden.