Speed '74

Uitslag Brands Hatch Classic

Afgelopen vond het laatste evenement van het seizoen in de modelrace series bij Speed’74 plaats. Het strijdtoneel werd vorm gegeven door alle mogelijke voertuigen uit de mini-klassen, en daarnaast de snelle GT’s uit de periode 1965-1969.

Een wat minder drukke bezetting kon de pret niet drukken, tijdens de 3 wedstrijden¬† was de fun nadrukkelijk aanwezig. En een groepsfoto van de aanwezige bolides geeft wel weer dat het niveau van de modelracers hoog is. Werkelijk een schitterend veld met raceauto’s.

Als eerste gingen de Revell/MRRC mini’s van start, aangevuld met de Fiat Abarth van herintreder Jan Kiewiet en de snelle Gordini van Hans van Maarle. Achter deze 2 snelle mannen was het Andr√© Zandbergen met een toch wel heel snelle mini die met bijna 2 ronden verschil won van Arie van Wijngaarden Sr. Ron prins stond op de derde plek van het ereschavot, weer een rondje achter de nummer 2.

Het tempo in race 2 werd weer opgevoerd daar de deelnemers van de snellere mini-klassen aan de start kwamen. Ernstig opgevoerde Abarths en Mini’s reden de vonken van de slepers, met rondetijden seconden sneller waren dan de voorgaande heat. Het was Arie Jr in zijn blauwe Fiat die er met de winst vandoor ging. Vader Sr had het geluk deze snelle bolide ook te mogen besturen en wist daarmee alweer een tweede plaats veilig te stellen. De oranje Mini waarmee Huib de Jong aan de start verscheen was goed voor de derde plek.

Nog sneller ging het met de brede GT’s in de derde race. Een zeer divers startveld zorgde voor spektakel op de baan. Ronde na ronde zaten bijvoorbeeld Ronald Schouten en Hugo Dekker achter elkaar aan. Beide reden in een blauw met witte Amerikaan; Ronald met zn schitterende Shelby Daytona, en Hugo met de Grand Sport Corvette. Daarachter waren het de Stingray Corvette van Joop Brand en de Lamborghini Miura van Huib de Jong die in een echte strijd verwikkeld waren. Verder waren Ron van Os met de Ford Capri, Ron Prins en Arie Jr met de Cobra’s en Edwin Boerwinkel met de hele mooie Porsche 356 Panamericana die het veld kleur gaven. Ook de Alfa GTam van Hans van Maarle en Datsun 2000 Fairlady van Arie van Wijngaarden Sr waren zeer de moeite waard. Hieronder de uitslag van de wedstrijd en beelden van het mooie startveld.