Speed '74

Jarama 500 en Brands Hatch Classic completeren Modelrace series 2018-2019

Nu het slotrace seizoen verlengt is tot de zomervakantie, zijn twee extra races toegevoegd aan de modelrace series die vereden wordt bij Speed’74.
Nog 2 vrijdagavonden zullen in het teken staan van modelbouw gecombineerd met slotracen. Het gaat om de vrijdagavonden 8 maart en 17 mei.

Op 8 maart zal de Jarama 500 georganiseerd worden, een Group-C en Group 5 (klasse N en O, zie handboek) evenement. Gereden zal worden volgens de gebruikelijke regelementen. Uiteraard kunnen de auto’s uit de Classic Enduro (Le Mans 1988) van afgelopen november ook ingezet worden. Er kan gescoord worden in 2 wedstrijden en 1 maal met het concours. Voor de dubbele wedstrijdpunten moet je uiteraard wel zowel in de Group-C als in de Group 5 klasse uitkomen.

Vrijdagavond 17 mei staat in het teken van de Brands Hatch Classic. Tijdens dit klassieker festijn zal gereden worden met alle beschikbare Mini klassen (Klasse G/H/I uit het handboek) en daarnaast een GT race voor boides tussen 1965 en 1969 (klasse E).
Alles dus op hard rubber en een aangepaste baanspanning.
Er kan op deze avond in 3 wedstrijden gestart worden (2x mini en 1x GT), waarbij de beste 2 race resultaten bijgeschreven worden. De verschillende mini klassen rijden door elkaar (2 seaters, 4 seaters en Revell/MRRC mini’s), per klasse worden de punten geteld.

Uiteraard kunnen voor de deelnemende wagens ook weer Concours punten gescoord worden. Formulier voor het Classic Concours vindt je hier.

Ben je benieuwd naar de aktuele tussenstand in de modelrace series, kijk dan hier.