Speed '74

Tijdschema en format Classic Enduro 25 november

Zaterdag 25 november staat helemaal in het teken van de Classic Enduro bij Speed’74.
Er zal die dag een 3-uursrace gereden worden met 1/24 bolides uit de Le Mans 24-uursrace van 1970.

Om die dag optimaal te kunnen genieten van de gezelligheid en spanning van het slotracen is een strak tijdschema gemaakt:

Vrijdag 24 november:

20.00 tot 23.00 Trainen
Zaterdag 25 november:
08.00 tot 10.00 Trainen
10.00 tot 10.15 Keuring
10.15 tot 10.30 Concours d ‘élégance
10.30 tot 11.00 Kwalificatie
11.15 tot 12.15 6x 10 minuten Groep A
12.15 tot 12.45 Lunchpauze
12.45 tot 13.45 6x 10 minuten Groep B
13.45 tot 14.45 6x 10 minuten Groep A
14.45 tot 15.45 6x 10 minuten Groep B
15.45 tot 16.45 6x 10 minuten Groep A
16.45 tot 17.45 6x 10 minuten Group B
18.00 tot 18.30 Prijsuitreiking & nabeschouwing seizoen

De kwalificatie zal worden uitgevoerd in 2 minuten per team waarbij gekeken wordt naar zowel de snelst gereden ronde als de behaalde afstand.
Uitslag van de kwalificatie wordt bepaald door de totaal verreden afstand te delen door de snelst gereden tijd.
Hierbij zullen alle teamleden tijdens de 2 minuten in ieder geval 1 hele ronde gereden moeten hebben (zijn teamleden om 10.30 uur nog niet aanwezig, dan wordt de kwalificatietijd met 5 seconden ingekort).
Op tijd aanwezig zijn en snel wisselen is dus het devies.

Punt van overleg is nog even of na de eerste heat de groepen A en B opnieuw ingedeeld moeten worden, of dat de samenstelling gedurende heel de race gelijk blijft.

Tijdens de race zal er op elke baan 9 minuten gereden worden en daarna is er 1 minuut voor de baanwissel.
Als we met z’n allen ons best doen om de strakke planning in acht te houden, dan zijn we voor zes uur in de middag echt klaar.

Op dit moment is nog een lunchpauze opgenomen van 12.15 tot 12.45 uur.
Hoewel de deelnemers van de groepen A en B afzonderlijk zouden kunnen lunchen, willen we de vrijwilligers uit de keuken ook de mogelijkheid geven om alle bestellingen op een normale manier te kunnen verwerken.
Als de keuken het prima vindt om door te racen, dan doen we dat, alles in overleg.

Kortom, we willen er met z’n allen een geweldige dag van maken waarop iedereen na afloop met een big smile terugdenkt.
Mocht je nog tips hebben voor de organisatie, mail of app dat dan gerust even door.