Speed '74

Reeds 13 teams ingeschreven voor classic enduro Le Mans’88

Na de succesvolle classic enduro met thema Le Mans 1970, die eind november vorig jaar werd verreden, zal ook dit jaar een dergelijke race georganiseerd worden.

Henk Visser en andere enthousiaste deelnemers gaven de voorzet om de Le Mans editie van 1988 eens in de schaal 1:24 over te doen. Leuk omdat het precies 30 jaar geleden is dat “onze”Jan Lammers die 24-uursrace won. Ook goed te organiseren omdat er zoveel modelbouwkits van de toenmalige deelnemers beschikbaar zijn.

Tijdens de eerste Modelbouwrace van dit seizoen, de Daytona 24 hrs van 2 februari j.l. werd aan de teams van de afgelopen enduro de mogelijkheid gegeven zich in te schrijven en een bolide uit te kiezen. De eerste keuze was voor het winnende team van vorig jaar met als team captain Ron Prins. Zij kozen vreemd genoeg niet voor de winnende #2 Jaguar XJR9 van Lammers/Dumfries/Wallace, maar voor de #3 Jaguar van de equipe Boesel/Pescarolo/Watson.

Het tweede team dat mocht kiezen was ART Racing van Ronald Schouten. Zij kozen voor een bijzonder bouwproject, de Penthouse Tiga #20 die qua model een beetje lijkt op de XJR9, maar dan zonder luchtinlaat op de bovenkant en zonder afgeschermde achterwielen.

Inmiddels zijn er al 13 teams ingeschreven, een aantal waar we natuurlijk heel blij mee zijn. Een 14de (en eventueel 15de + 16de) team zijn nog welkom, dus als je nog mee wilt doen, meldt je even aan bij de organisatie. Hier vindt je de lijst met bolides welke nog beschikbaar zijn waarbij ook het merk van de beschikbare body gemeld staat. Het zou leuk zijn als we nog een Lancia, Nissan, extra Porsche of Toyota zouden kunnen toevoegen.

Hier is een overzicht van de reeds ingeschreven teams:

Ingeschreven teams per februari

Deelnemers 1-8b Deelnemers 9-13b