#5 Holman & Moody GT 40 MKII

Team Holman & Moody GT 40 MKII chassis P1016:

Chassis P1016 heeft een vrij succesloze race carrière achter de rug. Zijn eerste race was de Daytona 24h van 1966 waar de auto werd ingezet met een experimentele automatische versnellingsbak. Rijders: Ginther/Bucknum. Resultaat: uitgevallen. Kleur: wit met een mat zwarte neus.

De volgende race was de 12h van Sebring, waar de auto een teleurstellende 12e plaats haalde dankzij aanhoudende rem problemen. De auto was goud van kleur met een mat zwarte neus. Rijders: Foyt/Bucknum.

Daarna volgende Le Mans 1966 waar de auto als 3e finishte op 12 ronden van de winnaars. Rijders: Bucknum/Hutcherson. De auto was in de kleur goud met roze snor. Al met al waren de auto’s van Holman & Moody minder snel en succesvol dan die van Shelby American Inc.

De laatste race was de Daytona 24h van 1967, waar de auto werd ingezet als een Mercury GT40 vanwege promotionele redenen. Uitgevallen met een kapotte versnellingssbak. Kleur: goud met zwarte streep. Rijders: Donohue/Revson.

Tot slot werd P1016 als testwagen gebruikt om de MKIIB specificatie te finaliseren. Nadien werd de auto geschonken aan het Harrah Museum in Reno en is thans doorverkocht aan een privé verzameling, gerestaureerd in de Le Mans uitvoering .