Speed '74

SEBRING 12 HRS: tweede race van het Group-C kampioenschap

De tweede Group-C race van het seizoen zit er aan te komen, vrijdag 8 april a.s. is het zover!
Iedereen is welkom in dit open kampioenschap, zolang je auto maar voldoet aan de regelementen.

Bij deze race zal weer zowel naar het resultaat van het totaal aantal ronden als de schoonheid van de bolides gekeken worden.

Waar de Daytona 24 hrs georganiseerd werd als één race van 6 keer 4 minuten, zal de Sebring 12 hrs verreden worden als 6 keer 2 minuten, gevolgd door een tweede race van weer 6 keer 2 minuten. De kwalificatie zal weer als shoot-out plaatsvinden (3 ongeveer even snelle coureurs vechten om een plek in de eerste, tweede of derde heat) maar telt in tegenstelling tot de Daytona 24 Hrs niet als race-resultaat.

Het gebouw zal rond 19.15 open zijn waarna er tot ongeveer 20.30 getraind kan worden. Inschrijven kan vanaf 20.00 uur, de kwalificaties beginnen om 20.45 uur. Punten zijn er te behalen in de eerste en tweede race, en daarnaast bij het concours dat achteraf wordt beoordeeld.

Het verfraaien of repareren na afloop van de tweede race is niet toegestaan, de auto’s dienen gelijk te worden ingeleverd voor het “parc fermé”.

Sebring 12 hrs