Speed '74

Datums en regelementen Modelrace seizoen 2019-2020

Met de zomervakantie in aantocht wordt het hoog tijd om de datums en regelementen voor Modelrace seizoen 2019-2020 te publiceren.
Hier een overzichtje van de evenementen die we volgend seizoen willen organiseren:

Vrijdag 27 september, Group-C/Group 5 (klasse N/O), Fuji 1000 kms
zaterdag 30 november, Classic Enduro, Le Mans 1966
zaterdag 25 januari, CanAm event/American Saturday, Road America Reunion
vrijdag 28 februari, Group-C/Group 5 (klasse N/O), Sebring
vrijdag 3 april, Classic GP Monoposto (klasse J/K/L/M), Monaco GP
vrijdag 29 mei, Classic GT’s (klasse D/E/F), Nürburgring Classic

Regelementen zullen gehanteerd worden volgens het handboek, met uitzondering van de Classic Enduro en nieuwe CanAm klasse.

Degene die al willen beginnen met het bouwen van de auto’s voor de classic Enduro moeten rekening houden met het volgende:
– Chassis moet een Plafit Excel of soortgelijk productiechasis zijn met dezelfde techniek van bewegende delen (denk bijvoorbeeld Schöler, Plafit SLP1 of instap Scaleauto).
– Geen carbon delen toegestaan.
– Motor is een Scaleauto Tech 1 motor (SC-08B/SC008B), max. 20.000 RPM.
– Sponsbanden, max. 13 mm breed achter, min 5 mm breed voor.
– Body’s  voor de Classic Enduro zijn bouwdooskappen of GFK, verplicht gewicht body met beugels en interieur is minimaal 60 gram.

Voor de CanAm klasse is de opzet gelijk, echter zal het totale gewicht van de auto met kap gewogen worden, minimaal gewicht 185 gram.

We gaan er van uit dat we met liefhebbers van het modelracen een plezierig en sportief seizoen tegemoet gaan. De auto’s zullen bij aanvang van de wedstrijd kort technisch gekeurd worden waarna een groepsfoto gemaakt kan worden.
Nieuw is echter wel dat de top 3 direct na afloop van de race uitgebreid wordt herkeurd, met strafronden bij gevonden overtredingen. Concours beoordeling door de organisatie, echter komend seizoen met puntendeling naar rangschikking.

Voor de classic Enduro in November kan gekozen worden uit het startveld van de Le Mans klassieker 1966. Bouwdozen zijn er van de Ford GT40 MK2, Ferrari 330 P3/P4, Porsche 906 en Chaparral 2D. Daarnaast zijn er ook slotracekappen (klasiek plastic of GFK) te vinden van diverse andere bolides zoals de Ferrari Dino 206 S, Ford GT40 (MK1), Matra M620 of Alpine A210).

Ronald Schouten, winnaar van de modelrace series 2018-2019 heeft zijn keuze al doorgegeven, hij heeft zich ingeschreven met de Ford GT40 MK2 #6 van Andretti & Bianchi.
Mocht iemand zijn keuze al willen doorgeven, dan kan dat per mail of app. Bij dubbele boekingen zal de degene met de hoogste notering in de eindstand van vorig jaar eerste keus hebben.

Foto’s van alle deelnemende voitures zijn hier te vinden:  https://www.racingsportscars.com/photo/Le_Mans-1966-06-19.html

Tijdens de American Saturday van 25 januari zullen er naast de nieuwe CanAm klasse ook races georganiseerd worden voor de ouderwetse 26D/36D racers van bijv. Dynamic, Cox, Tamiya, etc.
Ook een Hot Rod/Vintage Stock car race met bouwdozen op vrije chassis is een optie.

Iedereen een fijne vakantie toegewenst!