Speed '74

Uitslag Jarama 500 kms

Met 16 deelnemers was het afgelopen vrijdag gezellig druk aan de baan bij Speed’74.
Verschillende coureurs hadden de afgelopen winterperiode gebruikt om een nieuwe bolide klaar te maken. Zo kwamen Rob en Luke de Hek met schitterende Porsches 911 RSR van start in de Group 5 klasse. Zowel Edwin Boerwinkel als Andre Zandbergen gaven een nieuwe Valliant Porsche 935 de sporen. En wat te denken van de NART Ferrari 365GT4/BB van Arie van Wijngaarden Jr. Ook leuk was de originele deelname van Hans van Maarle met zijn Mazda RX-7.

Spanning was er ook genoeg, wat te denken van de nummers 2 en 3 tijdens de group 5 race. Rob de Hek en Ron Prins zaten ronden lang achter elkaar aan, een 911 RSR tegen een BMW M1. Rob won uiteindelijk met slechts 16 baanvakken verschil.

Ook bij de Group-C werd er hard gestreden. John Minheere en John van Hoornaar gingen beide voor een dubbele stint met de Sauber en Jaguar. Tijdens de eerste heat viel van Hoornaar terug met een blok dat inhield. In de tweede heat nam hij echter revanche door met 34 baanvakken verschil te winnen. Naast routiniers Ron Prins en Joop Brand was het top van Henning van Dam dat hij er ook goed bij zat met zijn Nissan R89C.

Tijdens de Jarama 500 kms van de modelrace series konden de deelnemers een dubbele slag slaan door in 2 klasses deel te nemen.
Punten konden namelijk zowel met de Group-C als de Group 5 klasse verzameld worden.
Daarnaast telde het concours ook nog mee, dus punten genoeg te verdienen.

Dat een aantal coureurs hier handig gebruik van gemaakt hebben blijkt wel uit de uitslag:

De nieuwe tussenstand kan je hier vinden.