Speed '74

Waanzinnig mooie bolides op Watkins Glen Classic

Wie afgelopen zaterdag de moeite heeft genomen om een kijkje te nemen bij de Watkins Glen Classic kan niet anders dan toegeven dat de kwaliteit van het startveld uitgesproken fantastisch was. De mooiste Prototype sportwagens en CanAm’s uit de jaren zestig en zeventig vormden het decor van de zesde race uit de Modelrace Series bij Speed’74.
Over diversiteit niks te klagen: Porsche, Ferrari, Alfa Romeo, Mclaren, Lotus, Chaparral, Alpine, Ford, Lola, Chevron en zelfs een Australische Matich. Omdat foto’s meer zeggen dan woorden, hier twee afbeeldingen waar menig modelrace liefhebber van gaat watertanden:

IMG_8810 IMG_8813

En niet alleen de schoonheid van de bolides sprak aan, zeker ook de competitie op de baan. In 2 klassen werd gestreden: klasse B met ouderwetse chassis, hardrubbber banden en dikke motoren, en klasse C met zachtrubber banden, een Bison 2 en brede bodies.

Dat het echt wel spannend was op de baan blijkt bijvoorbeeld wel uit de uitslag van de klasse B wedstrijd, de nummers 2 t/m 4 zaten in hetzelfde rondje. En dat na 18 minuten knokken! Geweldig om te zien, maar nog leuker om zelf mee te maken natuurlijk.

Hoewel het deelnemeraantal zeker niet hoog te noemen is, was de fun op de baan er niet minder om. Oude Dynamic 26/36D’s die als een speer over het rechte stuk vlogen om vervolgens in de bochten weer een halve meter toe te moeten geven aan die Plafit inliners. Kronkels rook uit de Lola T70 van Hugo waar de V8 het in het heetst van de strijd het begaf. Hugo gaf niet op en kwam met een dikke Grandsport terug in de herkansing en gaf menigeen het nakijken. Modelisme ten top met strijd in alle regionen.

Hier onder kan je de uitslag en puntenverdeling van het Watkins Glen evenement aflezen:

Uitslag Watkins Glen Classic

De nieuwe stand in de Modelrace Series kan je hier vinden.

Alle deelnemers en toeschouwers bedankt voor een fantastische slotrace dag!
En op naar de 1988 Le Mans Classic Enduro van zaterdag 24 november.

Watkins_glen_1970.2