Speed '74

John van Hoornaar (Gr.C) en Ronald Schouten (Gr.5) winnaars Daytona event

Met 16 deelnemers was het gezellig druk op het eerste modelrace event van 2018. De punten konden afgelopen vrijdag verdient worden met auto’s uit het Group-C tijdperk of in race twee met de widebody Group 5 wagens.
Waar de Group-C coureurs een race en herkansing hadden, moesten de Group 5 piloten in de tweede race alles op alles zetten om een goed resultaat te kunnen scoren.

In de herkansing van de Group-C was het John van Hoornaar die met zijn Jaguar XJR9 in een verpletterende 119,48 ronden de eerste plaats opeiste. Ronald Schouten verdeelde zijn kansen en wist met een zijn wonderschone Lancia Stratos Turbo zowel de maximale punten in de Group 5 als het maximum resultaat bij het concours te scoren. Ronald reed 108,18 ronden wat 4 rondjes meer was als de nummer 2 Andre Zandbergen in zijn Porsche 935 Moby Dick.

Hieronder de volledige uitslag van de “Daytona 24  Hours”:
Punten Daytona eventAfgelopen vrijdag was ook de eerste mogelijkheid om in te schrijven voor de classic enduro “Le Mans 1988” welke zaterdag 24 november verreden wordt. Een groot aantal teams heeft hier al gebruik van gemaakt en een bolide uit de beschikbare lijst gekozen. Binnenkort volgt hier een nieuw bericht over op deze website.
23

Als laatste wil de organisatie nogmaals haar excuses uitspreken aan diegene die om 19.30 voor een gesloten deur stonden. Door 2 zieken was het helaas niet gelukt om het pand op het gecommuniceerde tijdstip open te doen. We hopen dat dit wachten geen afbreuk heeft gedaan aan de gezellige avond racen.