Speed '74

Model race series – Details seizoen 2018

Zoals eerder al in diverse media aangekondigt, bestaat het modelrace kampioenschap van 2018 uit 7 evenementen. Op vier vrijdagavonden en drie zaterdagen staat onze club in het teken model racing, oftewel een combinatie van modelbouw en slotracing. In deze competitie is het net zo belangrijk om een mooie auto te bouwen als snel te zijn tijdens de race. Allerbelangrijkst is overigens de geweldige sfeer die steeds meer deelnemers aantrekt.

In de korte evalutatie die na afloop van de classic enduro (Le Mans 1970) in november werd besproken kwam nadrukkelijk naar voren dat er vaker gereden moet worden met auto’s uit voorgaande jaren. Om deze reden is de agenda voor 2018 zeer gevarieerd, en kan er met auto’s uit bijna alle klassen deelgenomen worden tijdens dit seizoen.

Door de ontwikkelingen van afgelopen seizoen is het Model Race Handboek herzien en waar nodig aangepast. De nieuwste versie staat sinds vorige week online (hier).

Nieuw dit seizoen is dat de regels voor klasse C – Sportcars/CanAm 1970-1978 zijn aangepast zodat met de bolides uit de afgelopen classic enduro gereden kan worden.
Dit betekent dus sponsbanden in plaats van hard rubber.

Ook nieuw dit seizoen is dat de punten van het concours niet langer als competitie verdeeld worden (20 punten voor de winnaar, 18 van de tweede, etc), maar als optelsom van de punten gehaald op het concoursformulier met een maximum van 20 punten.
Dit maakt het voor meer deelnemers mogelijk om een hoger concoursresultaat te behalen en zo kans te maken op de titel van “Modelracer van het Jaar”.
Daarnaast zal ook bij elk evenement een deelnemer gevraagd worden mee te helpen bij het beoordelen van de wagens. Een overzicht van de races met de te behalen punten en een voorbeeld van de concoursformulieren kunnen hier ingezien worden.

Bijzonder is de “Monaco Grand Prix” op zaterdag 9 juni waarbij in vier verschillende klassen kan deelgenomen worden. Het modelbouwaspect hierbij is hierbij zo groot dat ook zelfbouw chassis en bodies zijn toegestaan. Aansluitend zal een smakelijke barbeque met uitgebreid buffet worden georganiseerd. Kortom een racedag voor de fijnproever!

Mochten er nog vragen zijn over de opzet en details van de races dit seizoen, mail of app die dan door: info@speed74.nl

Agenda 2018